Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
13 C
Athens

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων για τη φορολόγηση των αναδρομικών: Άκαρπη συνάντηση με Σταϊκούρα [ΒΙΝΤΕΟ]

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας, δεκάδες συνταξιούχοι, διαμαρτυρόμενοι για την άδικη φορολογία των αναδρομικών τους. Η κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΕΝΔΙΣΥ και στην οποία συμμετείχαν άλλες 10 συνταξιοδοτικές οργανώσεις, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Πενταμελής αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, σε μια προσπάθεια να υπάρξει διευθέτηση του προβλήματος.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη. Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για ειλημμένη απόφαση τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατό να μην φορολογηθείτε»! Η πλευρά των συνταξιούχων απάντησε ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που επιδικάζουν έντοκα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, ενώ η κυβέρνηση πριν από ένα έτος, τα κατέβαλλε άτοκα. Πρόσθεσε δε ότι είναι υπέρογκη η φορολόγηση που φτάνει έως και το 55% σε κάποιες περιπτώσεις.

Συζήτηση έγινε και για το ζήτημα της καταβολής του επιδόματος. Ο υπουργός Οικονομικών, φαίνεται να παραδέχτηκε, εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν θα λάβουν την επιδότηση, όσοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη μεγαλύτερη των 450 ευρώ, για να εισπράξει εκ νέου την αντίδραση των συνταξιούχων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, Θεανώ Φωτίου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Τρύφων Αλεξιάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ