Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
29.3 C
Athens

Στο υπουργείο Οικονομικών οι συνταξιούχοι – Διαμαρτυρία για τα άδικα χρέη προς την Εφορία!

4 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο υπουργείο Οικονομικών οι συνταξιούχοι – Διαμαρτυρία για τα άδικα χρέη προς την Εφορία!

 

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης δεκάδες συνταξιούχοι, διεκδικώντας το αυτονόητο: Να πάψει η άδικη υπερφορολόγησή τους από την ΑΑΔΕ για τα αναδρομικά ποσά των καθυστερημένων συντάξεων που έλαβαν!

Η συγκέντρωση στην οδό Νίκης, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Το ζήτημα αφορά περισσότερους από 70.000 συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, καθώς έχουν «φορτωθεί» με άδικα χρέη προς την Εφορία που δεν τους αναλογούν! Το υπουργείο Οικονομικών όφειλε ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο να έχει προωθήσει σχετική διάταξη νόμου ώστε να διορθώνει αυτή τη μεγάλη αδικία.

Το ΕΝΔΙΣΥ ξεκαθαρίζει ότι δεν αρκεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής των χρεών, που για δεύτερη φορά ψήφισε προ ημερών η κυβέρνηση.

Πάντως, η διαμαρτυρία των συνταξιούχων ανάγκασε το υπουργείο Οικονομικών να διαφοροποιήσει την αρχική στάση του. Έτσι, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και στο Προεδρείο του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων! Η συνάντηση ορίστηκε για την ερχόμενη Παρασκευή 12 Ιουνίου στις 10 το πρωί, στο υπουργείο.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χατζόπουλος Ν.                                                        Μουρίκη Πόπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ