Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
24.8 C
Athens

Στις 29 Ιουνίου η έναρξη του προγράμματος παιδικών κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ

Αφετηρία την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, θα κάνει το φετινό πρόγραμμα παιδικών κατασκηνώσεων του ΟΑΕΔ. Παρά την πανδημία, η διοίκηση του Οργανισμού κατάφερε να προωθήσει την εφαρμογή του εν λόγω προγράμματος, που φέτος πέτυχε να χορηγήσει 59.000 επιταγές για ωφελούμενα παιδιά που θα διαμείνουν έως 15 ημέρες σε 50 κατασκηνώσεις.

Το πρόγραμμα θα έχει χρονική ισχύ έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και από 29.06.2020 έως 10.09.2020 για τα παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.

 

 

Οι δικαιούχοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με την κατασκήνωση που επιθυμούν από το μητρώο παρόχων για κρατήσεις θέσεων. Με την άφιξή τους στην κατασκήνωση οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν μαζί τους:

 

  • Τα ατομικά βιβλιάρια υγείας των παιδιών τους.
  • Πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα της ταυτότητας ή οποιουδήποτε εγγράφου ταυτοποίησης για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

 

Οι πάροχοι μπορούν να προβαίνουν σε ενεργοποιήσεις επιταγών ωφελουμένων του προγράμματος,  μόνο εφόσον έχει εκδοθεί η άδεια λειτουργίας έτους 2020.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που με εντολή Δημόσιας Αρχής τροποποιηθούν οι καταληκτικές ημερομηνίες λειτουργίας των κατασκηνώσεων, ο ΟΑΕΔ θα ενημερώσει τους δικαιούχους του προγράμματος άμεσα.

 

Τα παιδιά μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση μέχρι 15 συνεχόμενες ημέρες  κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/kataskenotiko-programma-2020

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ