Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Παραδοχή Σταϊκούρα σε Αχτσιόγλου ότι οι συνταξιούχοι δεν θα λάβουν αναδρομικά! (video)

Στην παραδοχή ότι η Κυβέρνηση δεν θα χορηγήσει αναδρομικά στους συνταξιούχους για τις περικοπές που είχαν υποστεί σε επικουρικές συντάξεις και σε Δώρα, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας! Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή meeting point με την Όλγα Τρέμη, στο site newsbomb.gr, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε με αυτό τον τρόπο στην επιχειρηματολογία της τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας στην επίμονη τοποθέτηση της κ. Αχτσιόγλου, εάν θα επιστραφούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους δήλωσε ότι «εμείς δεν έχουμε αυταπάτες». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η ΝΔ είχε ψηφίσει και για την καταβολή της 13ης σύνταξης το 2019 και μετά πήρε πίσω αυτή την απόφαση και κατάργησε την σχετική διάταξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στον SKAI, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι αναδρομικά μόνο σε όσους συνταξιούχους έχουν καταθέσει αγωγές έως τις 30 Ιουλίου 2020. Μάλιστα, τα αναδρομικά αυτά θα δοθούν μόνο εάν εκδοθεί η σχετική δικαστική απόφαση για τον κάθε συνταξιούχο χωριστά!

Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν θα κάνει δεκτές τις όποιες αγωγές έχουν υποβληθεί έως τώρα, ώστε άμεσα να καταβάλλει τα αναδρομικά στους δικαιούχους,  οι οποίοι θα πρέπει να περιμένουν και άλλο ώστε να δικαιωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι αγωγές έχουν υποβάλλει μόλις 350.000 συνταξιούχοι, επί συνόλου 2,5 εκατ. Μάλιστα, υπήρξαν βουλευτές ακόμα και υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης, οι οποίοι προέτρεπαν τους συνταξιούχους να μην υποβάλλουν αγωγές, με το πρόσχημα ότι τα αναδρομικά θα καταβάλλονταν απευθείας. Ένας εξ αυτών ήταν και ο κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος είχε κάνει σχετικές δηλώσεις όταν ήταν Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Τελικά,  όπως όλα δείχνουν η συντριπτική πλειονότητα των συνταξιούχων δεν θα λάβει το παραμικρό από τα αναδρομικά που οφείλονται, από την σημερινή Κυβέρνηση.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα με την τοποθέτηση Σταϊκούρα για τα αναδρομικά των συνταξιούχων:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ