Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
29.3 C
Athens

Σε αναζήτηση 42.751 μακροχρόνια ανέργων– Τελευταία παράταση έως 28 Δεκεμβρίου για το επίδομα των 400 ευρώ

Ακόμα δεν έχει καταφέρει ο ΟΑΕΔ να χορηγήσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ στους μακροχρόνια ανέργους που δικαιούνται την παροχή. Έτσι, βρίσκεται προς αναζήτηση 42.751 δικαιούχων!

Γι’ αυτό και η διοίκηση του Οργανισμού αποφάσισε να δώσει άλλη μία, τελευταία παράταση μέχρι τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Δευτέρας, 28 Δεκεμβρίου προκείμενου οι ανωτέρω δικαιούχοι να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) ώστε να λάβουν  την έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Έως τώρα, το επίδομα έχει χορηγηθεί σε 87.249 (67%) δικαιούχους από το σύνολο των 130.000 που έχουν επιλεχθεί.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που αφορούν τον Νοέμβριο, οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στον Οργανισμό, ανέρχονται στα 548.290 άτομα.  Αυτό σημαίνει ότι η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε αυτή την ομάδα ανέργων, κάλυψε μόλις το 23,7% του συνόλου. Άρα, μόλις ένας στους τέσσερις μακροχρόνια ανέργους λαμβάνουν αυτό το βοήθημα…

 

Ακόμα και έτσι, οι δικαιούχοι θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ή να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο είναι δικαιούχοι ή συνδικαιούχοι μέσω gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή ΟΑΕΔ στη διεύθυνση:

 

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: gov.gr – Εργασία και ασφάλιση – Ανεργία – Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε μακροχρόνια ανέργους

Εάν οι δικαιούχοι δεν υποβάλλουν ΙΒΑΝ  μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα 400 ευρώ δεν θα καταβληθούν.

Δικαιούχοι είναι οι εγγεγραμμένοι μη επιδοτούμενοι άνεργοι, που επέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργους, δηλαδή ξεπέρασαν 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, κατά το διάστημα από 1η Μαρτίου έως και 25 Νοεμβρίου 2020, παρέμειναν εγγεγραμμένοι άνεργοι έχως και τις 25 Νοεμβρίου και δεν έλαβαν την προηγούμενη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Οι λογαριασμοί των δικαιούχων πιστώνονται εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή των 400 ευρώ από τον ΟΑΕΔ. Η οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ