Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Παράταση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη 700 νέων γιατρών στα ΚΕΠΑ

Παράτασης μίας εβδομάδας αποφάσισε να δώσει ο ΕΦΚΑ στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, ώστε να ενταχθούν 700 νέοι γιατροί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Έτσι, οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Η σχετική εισήγηση έγινε στο ΔΣ του ΕΦΚΑ που συνεδρίασε την περασμένη Πέμπτη και η απόφαση για την παράταση της διαδικασίας, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως έχει διαρρεύσει η πορεία υποβολής των αιτήσεων κινήθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και δεν είχε καλυφθεί ούτε το όριο των 700 νέων θέσεων που θα προκύψουν στο Μητρώο του Ειδικού Σώματος Ιατρών (ΕΣΙ),  που θα στελεχώσει τα ΚΕΠΑ.  Έτσι αποφασίστηκε να δοθεί μια «δεύτερη ευκαιρία». Βέβαια, στο κείμενο της εισήγησης η διοίκηση το Φορέα, ισχυρίζεται ότι η παράταση προκύπτει από την ανάγκη συγκέντρωσης από τους ενδιαφερόμενους των αιτούμενων δικαιολογητικών (πχ αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, βεβαίωση το οικείου Ιατρικού Συλλόγου κλπ.)

Όμως είναι γνωστό ότι οι αιτήσεις είναι αισθητά λιγότερες από  τις αναμενόμενες, ενδεικτικό του περιορισμένου ενδιαφέροντος που υπάρχει για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι, οι αποζημιώσεις των ιατρών του ΚΕΠΑ  πρόσφατα αυξήθηκαν κατά 50%. Η αποζημίωση υπολογίζεται ανά  αξιολογούμενο αίτημα για το οποίο εκδίδεται οριστική Γνωμάτευση Αναπηρίας και ανέρχεται σε:

  1. Για τον Πρόεδρο Υγειονομικής Επιτροπής (Υ.Ε.):

α) 15 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης σε σημείο διενέργειας συνεδριάσεων του ΚΕΠΑ.

β) 45 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης κατ’ οίκον.

 

  1. Για τα μέλη Υγειονομικής Επιτροπής:

α) 10,50 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης σε σημείο διενέργειας συνεδριάσεων του ΚΕΠΑ.

β) 31,50 ευρώ, σε περίπτωση αξιολόγησης κατ’ οίκον.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ