Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
17 C
Athens

ΟΠΕΚΑ: Πώς θα γίνει η διόρθωση στα ψαλιδισμένα αναπηρικά επιδόματα που πήραν οι δικαιούχοι

Πολλές είναι οι ερωτήσεις και τα παράπονα που δέχτηκε ο ΟΠΕΚΑ από τους δικαιούχους αναπηρικών επιδομάτων που είδαν τις προηγούμενες μέρες στους λογαριασμούς τους λιγότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται.

Ο ΟΠΕΚΑ με ανακοίνωσή του, αναγνωρίζει το λάθος και διευκρινίζει ότι η απόδοση των ορθών ποσών στους δικαιούχους που έλαβαν λιγότερα ποσά θα γίνει με έκτακτη πληρωμή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια ερωτημάτων δικαιούχων αναπηρικών επιδομάτων, ο ΟΠΕΚΑ διευκρινίζει ότι:

Κατά την τακτική μηνιαία καταβολή των αναπηρικών επιδομάτων παρατηρήθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις διαφοροποιημένες καταβολές, λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος της πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που εξυπηρετεί τα αναπηρικά προνοιακά επιδόματα. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής του τρέχοντος μήνα Φεβρουαρίου, σε ορισμένους δικαιούχους σημειώθηκαν αναντιστοιχίες ανάμεσα στο δικαιούμενο και στο καταβαλλόμενο ποσό των επιδομάτων.

Ο ΟΠΕΚΑ σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του τεχνικού προβλήματος το συντομότερο δυνατό.

Η απόδοση των ορθών ποσών στις παραπάνω περιπτώσεις δικαιούχων θα λάβει χώρα με έκτακτη καταβολή, για την οποία οι πολίτες θα ενημερωθούν με νεότερη ανακοίνωση».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ