Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
31.2 C
Athens

Οι συνταξιούχοι απαιτούν δικαίωση για την τραγωδία στα Τέμπη – Οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν – Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Αθήνα 7/3/2023

Οι συνταξιούχοι απαιτούν δικαίωση για την τραγωδία στα Τέμπη – Οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν – Στήριξη των κινητοποιήσεων των εργαζομένων

Οι συνταξιούχοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας. Πενθούν και εκείνοι για τα αδικοχαμένα παιδιά και εγγόνια τους. Η τραγωδία στα Τέμπη δεν πρέπει να περάσει στη λήθη. Δεν θα ξεχάσουμε, περιμένουμε και απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες και οι ένοχοι (όσο ψηλά και αν βρίσκονται) να τιμωρηθούν παραδειγματικά και όχι να κουκουλωθούν.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους εργασίας, οι μαζικές απεργίες που θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου, είναι απόλυτα δίκαιες. Οι εργαζόμενοι (τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας), βιώνουν καθημερινά την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας. Πρέπει να μπει τέλος σε αυτό το «τρενάκι του τρόμου». Επιτέλους, η δουλειά πρέπει να αποτελεί «διαβατήριο» για μια καλύτερη ζωή, όχι «ραντεβού» με το θάνατο!

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με αίσθημα ευθύνης στέκεται στο πλάι των εργαζόμενων, των φοιτητών και των μαθητών, που διαδηλώνουν ζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής. Απαιτούμε «εδώ και τώρα» να βρεθούν οι ένοχοι τους εγκλήματος στα Τέμπη. Τα νεκρά παιδιά, τα νεκρά εγγόνια μας, ζητούν δικαίωση. Πρέπει η Δικαιοσύνη (επιτέλους) να πράξει το καθήκον της. Να δείξει την πυγμή, την ανεξαρτησία της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, μακριά από «άνωθεν» εντολές…

Το ΕΝΔΙΣΥ και τα μέλη του, θα συμμετέχουν μαζικά στις αυριανές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Δεν μας φοβίζουν τα ΜΑΤ, τα δακρυγόνα και τα χημικά. Θα διαδηλώσουμε μαζικά, ειρηνικά και θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές που αφυπνίστηκαν και ζητούν το μερίδιο που τους αναλογεί για μια καλύτερη ζωή.

Οι συνταξιούχοι, που έχουν βιώσει στο πετσί τους την κυβερνητική αδικία και αναλγησία, ξέρουν να δίνουν μάχες. Μαζί με την κοινωνία, θα βγούμε νικητές!

Ζητάμε:

  • Τέρμα στην ατιμωρησία! Εδώ και τώρα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας στα Τέμπη.
  • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Στήριξη και βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, όχι «μετακλητών» κομματικής προέλευσης.

Υ.Γ: Η προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου, εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή, «η Ώρα των Συνταξιούχων», αναβάλλεται.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

 

Ν. Χατζόπουλος                                           Π. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ