Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
22.1 C
Athens

ΟΑΕΔ: Δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας – Όροι και προϋποθέσεις καταβολής

Δίμηνη παράταση στα επιδόματα ανεργίας. Πρόκειται για κυβερνητικό μέτρο, που εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και αφορά όσους δικαιούχους λάμβαναν την εν λόγω παροχή τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο.

 

Ανάλογη παράταση δόθηκε, εκτός από την καταβολή της τακτικής επιδότησης ανεργίας και στην επιδότηση της μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων.

 

Σύμφωνα τον ΟΑΕΔ, η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτείται καμία ενέργεια από την πλευρά των δικαιούχων, όπως αίτηση, προσκόμιση δικαιολογητικών, κ.λπ. και συνεπώς δεν υπάρχει κανένας λόγος  να μεταβούν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

 

Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος:

 

  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα που ακολουθεί.
  • Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.

 

Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 5μηνου του 2020. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ