Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
26.6 C
Athens

Κοινωνικός Τουρισμός: Έναρξη υποβολής αιτήσεων – Δικαιούχοι και εισοδηματικά όρια

Ξεκινάει, σήμερα Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 18:00 και ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Κυριακής, 9 Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, που πραγματοποιεί η ΔΥΠΑ.  Στόχος είναι να προκύψουν οι οριστικοί δικαιούχοι που θα λάβουν τις φετινές 300.000 επιταγές (voucher) του νέου προγράμματος έως το τέλος Ιουνίου, ώστε από την 1η Ιουλίου να ενεργοποιηθούν, προσφέροντας ολιγοήμερες διακοπές.

Το ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να υποβληθούν αιτήσεις και από παρόχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Οι οριστικοί δικαιούχοι – ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και Σάμο μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις δωρεάν (μηδενική ιδιωτική συμμετοχή). Επίσης, στους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και του Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις δωρεάν. Φέτος προστέθηκε στην ίδια κατηγορία και η Θεσσαλία (εκτός των Σποράδων).

Δικαιούχοι είναι:

  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ. Ειδικά για τους μακροχρόνια ανέργους το αντίστοιχο όριο είναι 16.000 ευρώ για τους άγαμους, 24.000 ευρώ για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο) και 29.000 ευρώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ