Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
27.9 C
Athens

Καταβλήθηκε το επίδομα σε 930.000 χαμηλοσυνταξιούχους – Διαδικτυακή ενημέρωση για όσους δεν έλαβαν ποσά

Oλοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 18 Δεκεμβρίου, η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης στους ευάλωτους συνταξιούχους.

Συγκεκριμένα, καταβλήθηκε το επίδομα των 150 ευρώ, σε 930.000 περίπου χαμηλοσυνταξιούχους, στους οποίους η κύρια σύνταξη γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου ή  προσυνταξιοδοτική παροχή του μηνός Οκτωβρίου 2023 ήταν αθροιστικά, συνολικού καθαρού ποσού προ φόρου έως και 700 ευρώ. Ταυτόχρονα, οι εν λόγω δικαιούχοι κατά τον ίδιο μήνα είχαν ποσό προσωπικής διαφοράς συντάξεων, ίσο ή μικρότερο των 10 ευρώ ή είχαν αρνητικό ποσό προσωπικής διαφοράς ή δεν είχαν καθόλου προσωπική διαφορά.

Επίσης, καταβλήθηκε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 200 ευρώ σε 46.000 περίπου  δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας του e-ΕΦΚΑ.

Οι συνταξιούχοι στους οποίους δεν πιστώθηκαν τα εν λόγω ποσά έχουν τη δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης για το λόγο απόρριψης -ως αποτέλεσμα του ελέγχου που έχει πραγματοποιηθεί-μέσω της ειδικής πλατφόρμας που έχει τεθεί σε λειτουργία στον διαδικτυακό ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) στο μενού: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες->Συνταξιούχοι->Έλεγχος δικαιώματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης → Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ευάλωτων νοικοκυριών κατά τον Δεκέμβριο 2023(Άρθρο 118 του Ν 5072/2023).

https://www.efka.gov.gr/elegxosdikaiomatos.php).

Οι χρήστες εισέρχονται στο σύστημα με χρήση κωδικών taxis και σε πραγματικό χρόνο μπορούν να δουν  το ποσό της ενίσχυσης που έλαβαν ή σε περίπτωση που δεν έλαβαν τους λόγους απόρριψης, οπότε πρέπει να υπάρξει επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Φορέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ