Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
26.8 C
Athens

Θ. Χρονόπουλος-ΕΝΔΙΣΥ: Σε ετοιμότητα για τη σχεδιαζόμενη κατεδάφιση της επικουρικής ασφάλισης (βίντεο)

αναδημοσιεύουμε από το asfalistiko.gr

Να βρίσκονται οι συνταξιούχοι σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τη «νέα μεγάλη αδικία» που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την παρέμβαση στις επικουρικές συντάξεις, ζήτησε ο Θόδωρος Χρονόπουλος.

Ο α’ αντιπρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή νομιμοποίηση να αξιοποιήσει το αποθεματικό της Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή το ΑΚΑΓΕ, για να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» έως 56 δισ. ευρώ, που πρόκειται να δημιουργηθεί, εξαιτίας της δημιουργίας του κεφαλαιοποιητικού συστήματος.

Παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το ΕΝΔΙΣΥ για τα αναδρομικά, ο κ. Χρονόπουλος επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο, ώστε να αντιδράσουν.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι δεν θα επιτραπεί στην κυβέρνηση να τζογάρει τα λεφτά των συνταξιούχων, στη λογική που θέλει να σταματήσει η λειτουργία του αναδιανεμητικού συστήματος αλληλεγγύης των γενεών, ενώ αναφερόμενος στα αναδρομικά και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ασφαλιστικό τόνισε ότι οι συνταξιούχοι «απαιτούν σεβασμό από τον κ. Μητσοτάκη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ