Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
24.2 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Τα αναδρομικά έρχονται μαζί με… φορολόγηση – Νέο Ασφαλιστικό «επί θύραις»

Την πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σχολίασε η εκπομπή «Η Ώρα των Συνταξιούχων».

Τονίστηκε ότι είναι θέμα ημερών για να γνωστοποιήσει το ανώτατο δικαστήριο την τελική κρίση τους, επί ενός «καυτού» θέματος, που αφορά πάνω από 1,5 εκατ. συνταξιούχους. Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι είναι ευθύνη του υπουργείου Οικονομικών, για να διορθώσει ένα κραυγαλέο λάθος, που είναι η φορολόγηση έως 55% των αναδρομικών που έχουν ήδη χορηγηθεί. Περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι επιβαρύνονται αρνητικά, επειδή το Οικονομικό Επιτελείο δεν έχει μεριμνήσει ώστε να μην επιβαρύνει με πρόσθετη φορολόγηση, για ποσά που η περικοπή τους κρίθηκε αντισυνταγματική… Για το θέμα, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη, παραχώρησε ο πολύ γνωστός συντάκτης του οικονομικού ρεπορτάζ, Στέλιος Κράλογλου.

Την ίδια στιγμή η εκπομπή αναλώθηκε και με το νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που κατά πάσα πιθανότητα, λαμβάνει την σχετική έγκριση από το αρμόδιο Υπουργικό Συμβούλιο. Ένα νομοσχέδιο, που αλλάζει άρδην το τοπίο στην επικουρική ασφάλιση, μιας και θεσπίζει το μοντέλο του κεφαλαιοποιητικού συστήματος, μέσω ενός «ατομικού κουμπαρά» για τις μελλοντικές συντάξεις. Όμως οι συνταξιούχοι ανησυχούν, επειδή όσο και αν λέγεται ότι θα είναι διασφαλισμένες οι σημερινές συντάξεις, το πρόσφατο παρελθόν με τις μνημονιακές περικοπές, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ειδική αναφορά έγινε και για την κόντρα «πρώτου μεγέθους» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον Κωστή Χατζηδάκη και στους εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ. Σχολιάστηκαν τόσο οι αιφνιδιαστικές επισκέψεις του υπουργού Εργασίας στα υποκαταστήματα του Φορέα, όσο και η απόφασή του να στείλει στο πειθαρχικό, εργαζόμενους, δημοσιοποιώντας ο ίδιος περιστατικά ακραίας ταλαιπωρίας πολιτών!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ