Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
15.1 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Σάλος με τα αναδρομικά – Έρχεται μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ΕΦΚΑ (video)

Η σημερινή καταβολή των αναδρομικών, μέσω του επανυπολογισμού των συντάξεων, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο σχολιασμού της εκπομπής «Η Ώρα των Συνταξιούχων». Τονίστηκε χαρακτηριστικά ο εμπαιγμός σε βάρος δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων, αφού είτε έλαβαν «ψίχουλα» ως αναδρομικά είτε δεν έλαβαν το παραμικρό ποσό! Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος, τα λάθη στην α’ φάση του επανυπολογισμού, «στοίχισαν» τις αυξήσεις και τα αναδρομικά, σε πάνω από 600.000 περιπτώσεις δικαιούχων! Έτσι, αντί να λάβουν πρόσθετα ποσά πάνω από το 40% των συνταξιούχων, περιορίστηκαν στο περίπου 8%, οι λίγοι «τυχεροί»

Η εκπομπή φιλοξένησε τον γνωστό δικηγόρο-εργατολόγο, Δημήτρη Περπατάρη. Έγινε συγκεκριμένη αναφορά τόσο για το θέμα των αναδρομικών, όσο και για το επίσης «φλέγον ζήτημα» της πρόωρης εξόδου στη συνταξιοδότηση. Ο κ. Περπατάρης συνέστησε ψυχραιμία στους ενδιαφερόμενους και πρότεινε να λαμβάνουν αποφάσεις, μόνο αφού θα έχουν συμβουλευτεί τους ειδικούς επί αυτών των θεμάτων.

Η Ώρα των Συνταξιούχων ασχολήθηκε και με το ζήτημα των πλασματικών ετών ασφάλισης. Τονίστηκε το λάθος του υπουργείου Εργασίας που, μπροστά στον πανικό που υπάρχει από τις αυξήσεις στις αιτήσεις απονομής σύνταξης, προανήγγειλε παράταση της διαδικασίας, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο!

Η εκπομπή δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη «μεγάλη νίκη» της περασμένης εβδομάδας, που καρπώθηκαν οι εργαζόμενοι διανομείς. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι ο αγώνας των «παιδιών με τα μηχανάκια», δικαιώθηκε και πισημάνθηκε ότι συνολικά ο κλάδος, εργοδότες και εργαζόμενοι, κινούνται προς την κατεύθυνση της υπογραφής συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, βάζοντας «στο περιθώριο» ουσιαστικά, την σχετική διάταξη του «νόμου Χατζηδάκη»…

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ