Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2023
14.8 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Προσλήψεις στον ΕΦΚΑ με αντιδράσεις – “Αγκάθι” οι απονομές συντάξεων (video)

Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας για να βελτιωθεί η λειτουργία του ΕΦΚΑ και να λήξει η ταλαιπωρία της απονομής των συντάξεων, δεν λύνουν το πρόβλημα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που κατέληξε η «Ώρα των Συνταξιούχων», διαπιστώνοντας ότι ακόμα και αυτές οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, που εξαγγέλθηκαν, δημιουργούν ένα «θολό» τοπίο, που θα αποτελέσει τροχοπέδη στην προσπάθεια που καταβάλλεται να επιταχυνθεί ο ρυθμός στις απονομές των συντάξεων. Η εκπομπή παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι το πρόβλημα πολύ δύσκολα θα λυθεί το α’ εξάμηνο του 2022, όπως είναι ο στόχος που έχει τεθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

«Η Ώρα…» αναφέρθηκε και στις καταβολές συντάξεων, που και φέτος θα πραγματοποιηθούν πριν από τα Χριστούγεννα. Υπενθύμισε ότι η αιτία της πρόωρης πληρωμής, είναι για άλλη μια χρονιά η περικοπή του δώρου Χριστουγέννων και τόνισε με νόημα ότι οι συνταξιούχοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, αφού η επόμενη καταβολή θα γίνει σε 40 μέρες, στα τέλη Ιανουαρίου!

Η εκπομπή προανήγγειλε τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της επόμενης εβδομάδας στο υπουργείο Οικονομικών, που προγραμματίζει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Αυτή τη φορά, αναμένεται να έχει τη στήριξη τουλάχιστον 20 συνταξιοδοτικών οργανώσεων, διπλάσιων σε σχέση με το πρώτο συλλαλητήριο, που είχε πραγματοποιηθεί στα τέλη Νοεμβρίου. Οι συνταξιούχοι αντιδρούν στη φορολόγηση των αναδρομικών τους, αλλά και στο πενιχρό επίδομα που θα λάβει ένα μικρό μέρος εξ αυτών. Το υπουργείο Οικονομικών, φαίνεται ότι επιδιώκει να βρει πεδίο συνεννόησης και ως πρώτο μέτρο, αναμένεται να μην επιβάλλει πρόστιμο 100 ευρώ, σε περίπτωση που υποβληθεί τροποποιητική φορολογική δήλωση μετά την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου.

 Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ