Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
31.5 C
Athens

Η «χάρτα διαφορετικότητας» και στην Ελλάδα – Στόχος οι ίσες ευκαιρίες σε κάθε εργασιακό περιβάλλον

Το όνομα αυτής «Χάρτα Διαφορετικότητας». Πρόκειται για πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις. Στην Ελλάδα ξεκίνησε το 2019 και έχει στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή των ίσων ευκαιριών και τον σεβασμό της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, όπως έχουν κάνει και αρκετοί ομότιτλοί της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπέγραψε τη «Χάρτα Διαφορετικότητας», που στην Ελλάδα υλοποιείται από το ΚΕΑΝ, στηρίζοντας την προσπάθεια για την εξάλειψη κάθε ανισότητας στο εργασιακό περιβάλλον.

«Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι κατά τη διάρκεια όλων των εταιρικών διαδικασιών τηρείται και εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα η αρχή των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου» τόνισε η Υφυπουργός. «H αποδοχή της διαφορετικότητας σημάδεψε ως έννοια και ως αίτημα τον 20ό αιώνα, ειδικά στο τελευταίο του μισό. Σήμερα, έναν χρόνο μετά την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις προωθούμε μέσα από την αγορά εργασίας τις αξίες της προόδου και της αλληλεγγύης στην κοινωνία, αξιοποιώντας τη διαφορετικότητα ως συνθήκη που συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργικότητα. Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εργαζόμαστε αδιάκοπα για την υλοποίηση των ιδεών που οδηγούν στον έμπρακτο σεβασμό των αρχών των ίσων ευκαιριών και της ίσης μεταχείρισης όλων των ανθρώπων μέσα στην κοινωνία αλλά και μέσα στην εργασία».

Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες για τη «Χάρτα Διαφορετικότητας στο diversity-charter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ