Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
26.3 C
Athens

Παράλληλη Σύνταξη: Πλήρης δικαίωση ΕΝΔΙΣΥ – Αναδρομικά και προσαυξήσεις για χιλιάδες δικαιούχους (Δελτίο Τύπου)

Στις 22/9/2023 μας κοινοποιήθηκε με αριθμ.2337/23 η διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών για την μηνυτήρια αναφορά-έγκληση που είχαμε καταθέσει ως Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στις 3/2/2022 κατά του Διοικητή e-ΕΦΚΑ.

Θέμα: Παράλληλη σύνταξη μη εφαρμογή νόμου αριθ. 4387/16, προσαύξηση στην ήδη εκδοθείσα απόφαση κύριας σύνταξης από 13/05/2016 και μετά.

Ιστορικό: Όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν ο αγώνας του Δικτύου ήταν πολυετής, αρχίζοντας από το 2017 στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στην τότε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και στον τότε Διοικητή e-ΕΦΚΑ για μη εφαρμογή νόμου από 13/05/2016 και μετά του νόμου 4387/16 (για παράλληλη σύνταξη). Στην συνέχεια μη έχοντας καμμιά απάντηση, την 01/09/2021 κατέθεσε το Δίκτυο εξώδικη δήλωση κατά του Διοικητή e-ΕΦΚΑ και τότε δεν πήρε απάντηση. Μετά από αυτό το Δίκτυο κατέθεσε την προαναφερόμενη μηνυτήρια αναφορά για την οποία σας παραθέτουμε αποσπάσματα της διάταξης, όπου αναγκάστηκε ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ να εφαρμόσει το νόμο με αποτέλεσμα να δοθεί η προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη να βγει τροποιητική απόφαση και να λάβουν τα αναδρομικά από το 2016 οι δικαιούχοι με μέσο όρο αύξησης της σύνταξης 470 Ευρώ το μήνα.

Επίσης παράλληλα με την συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά-έγκληση είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα και μηνυτήρια αναφορά-έγκληση για τις συντάξεις πριν τις 13/5/2016 (παλαιοί συνταξιούχοι) όπου αναμένουμε την διάταξη του εισαγγελέα.

Ρωτάμε τον σημερινό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κύριο Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη προκειμένου να εφαρμόζονται από τον e-ΕΦΚΑ οι νόμοι που έχετε ψηφίσει στην Βουλή θα πρέπει το ΕΝΔΙΣΥ να καταθέτει απανωτά εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των συνταξιούχων; Περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Χατζόπουλος                                                                            Πόπη Μουρίκη

(Ακολουθούν αποσπάσματα από την διάταξη του Εισαγγελέα)

(κ.λ.π. Σύνολο 7)

κ.λ.π. απόσπασμα διάταξης:

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ