Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens

ΕΦΚΑ: Επιστροφή ασφαλιστικών εισφορών σε δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς

Στα 10,6 εκατ. ευρώ ανέρχονται το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που θα επιστραφούν σε 4.782 δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς, αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της τρίτης διαδοχικής καταβολής ποσού.

H επιστροφή αφορά αχρεωστήτως καταβληθείσες εισφορές, στους  κλάδους επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας, με τις οποίες επιβαρύνθηκαν χιλιάδες επαγγελματίες κατά τη διετία 2019 και 2020.

Συγκεκριμένα, αφορά σε δικηγόρους με έμμισθη εντολή του ιδιωτικού τομέα και των Ν.Π.Ι.Δ., μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου (Ι.Δ.Α.Χ. & Ι.Δ.Ο.Χ.), οι οποίοι:

*Υπέβαλαν αίτηση, μέσω της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας, μέχρι 26/10/2023.

*Δεν έχουν από οποιαδήποτε αιτία οφειλή προς τον e-ΕΦΚΑ, βεβαιωμένη στο ΚΕΑΟ.

Σε αυτή την τρίτη καταβολή, το ανώτατο επιστρεφόμενο ποσό, που θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, ανέρχεται στα 14.310,46 ευρώ.

Με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται από 27/10/2023 και μετά και την επεξεργασία που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ, αναμένεται να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία, σε επόμενη καταβολή.

Στο πλαίσιο αυτό, παρατείνεται μέχρι και 30.09.2024 η λειτουργία της «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Τροποποίησης της Ασφάλισης για Έμμισθους Δικηγόρους, Μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς» και της συσχετιζόμενης «Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους Δικηγόρους, μισθωτούς Μηχανικούς και Υγειονομικούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ