Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens

Εμπλοκή στην απονομή συντάξεων των δικαστικών υπαλλήλων

Μεγάλες καθυστερήσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν έως και τους επτά μήνες, διαπιστώνει το ΕΝΔΙΣΥ στην απονομή των συντάξεων για δεκάδες δικαστικούς υπαλλήλους και ζητά για μία ακόμα φορά την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη προσωπικού στο αρμόδιο τμήμα του υπουργείου,  με συνέπεια να μην μπορεί να εκδοθεί το απαραίτητο Δελτίο Ατομικής Υπηρεσιακής Κατάστασης (ΔΑΥΚ) γι’ αυτούς τους εργαζόμενους, που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Ως αποτέλεσμα,  δεν μπορεί να προχωρήσει η έκδοση των συντάξεων γι’ αυτές τις περιπτώσεις δικαιούχων από την αρμόδια υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), που υπάγεται στον ΕΦΚΑ.

Το Δίκτυο τονίζει ότι τίθεται «μείζον ζήτημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για αρκετούς εκ των δικαιούχων, μιας και βρίσκονται χωρίς εισόδημα μεγάλο χρονικό διάστημα». Ειδικά σε περίοδο ακρίβειας, που ταλαιπωρεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, το ΕΝΔΙΣΥ υπογραμμίζει ότι «κάθε μέρα που περνάει γι’ αυτούς τους δικαιούχους συντάξεων, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ