Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
25.6 C
Athens

ΔΥΠΑ: Εμπλοκή με την ειδική παροχή μητρότητας – Πρόβλημα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα

Πρόβλημα στην λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει δημιουργηθεί για την καταβολή της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, που προ ημερών ενεργοποιήθηκε για αυτοαπασχολούμενες, ανέκυψε στη ΔΥΠΑ. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ το πρόβλημα αφορά και τις γονικές άδειες. Ενώ οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται κανονικά, διαπιστώθηκε ότι δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία πληρωμής τους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η διοίκηση του Οργανισμού έχει εντοπίσει το πρόβλημα, το οποίο επικεντρώνεται στις ασφαλιστικές εισφορές των μη μισθωτών και ειδικά στον υπολογισμό τους. Ήδη έχει ενημερωθεί η ανάδοχος εταιρία και εκφράζεται η εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, το πρόβλημα θα έχει αντιμετωπιστεί επαρκώς.

Όμως, η Ομοσπονδία εργαζομένων διαπιστώνει ότι ήδη οι δικαιούχοι έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και κάνει λόγο για «έλλειψη ολοκληρωμένης υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων. Είναι αδιανόητο η επικοινωνία να προηγείται της ουσίας». Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό «γίνονται σάκος του μποξ, χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη», καθώς εκτιμάται ότι είναι απλήρωτοι χιλιάδες δικαιούχοι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ