Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
31.5 C
Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ορίστηκε η δικάσιμος της πιλοτικής δίκης στο ΣτΕ, κατά της Υπουργικής Απόφασης Βρούτση

Αθήνα 4/11/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ορίστηκε η δικάσιμος της πιλοτικής δίκης στο ΣτΕ, κατά της Υπουργικής Απόφασης Βρούτση

Δικάσιμο για την 15η Ιανουαρίου όρισε το Συμβούλιο της Επικρατείας,  αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης σε σχέση με τα αναδρομικά των συνατξιούχων, που είχε υποβάλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ). Μάλιστα, η υπόθεση εισήχθη στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για συζήτηση, ημέρα Παρασκευή 15 Ιουναρίου και ώρα 9:30.

Πρόκειται  για ένα καθοριστικό βήμα, ώστε να ακυρωθεί η «υπουργική απόφαση – σκάνδαλο» του Γιάννη Βρούτση. Μια απόφαση που στερεί από τα εκατομμύρια των συνταξιούχων τη διεκδίκηση αναδρομικών, για τις περικοπές που έγιναν στα μνημονιακά έτη και κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Μια απόφαση που περιορίζει με το «έτσι θέλω» τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων και τους υποχρεώνει να αποδεχτούν τα «ψίχουλα» που τους μοίρασε ως αναδρομικά πριν από λίγες μέρες. (Και αρκετά από αυτά λάθος.)

Οι Συνταξιούχοι όμως, δεν λυγίζουν! Το ΕΝΔΙΣΥ δεν υποχωρεί και ελπίζει οι Σύμβουλοι του ΣτΕ να σκύψουν πάνω από το δίκαιο αίτημα, ώστε να υπάρξει δικαίωση.

Τι διεκδικεί το Δίκτυο με αυτή την αίτηση ακύρωσης, που κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο του εργατολόγου κου Λουκά Αποστολίδη;

  • Να επιστραφούν τα δώρα σε κύρια και επικουρική σύνταξη, καθώς και οι περικοπές σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 1439/2020.
  • Για όσους πληρώθηκαν τα αναδρομικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και δεν άσκησαν αγωγές μέχρι τις 8 Οκτώβρη 2020, να μην αποσβένεται το δικαίωμα για τις αξιώσεις τους, που αφορούν τις περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και τα δώρα.

Ο αγώνας για τη διεκδίκηση των αναδρομικών, συνεχίζεται!

Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, ως την τελική δικαίωση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο Πρόεδρος                                 Η Γ.Γραμματέας

Χατζόπουλος Ν.                                   Μουρίκη Π.

 

Κλήση Προσδιορισμού Δικασίμου -ΣτΕ
Ενημέρωση προς το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ