Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens

Δίμηνη παράταση για το επίδομα ανεργίας

Νέα δίμηνη παράταση αποφάσισε να δώσει η Κυβέρνηση στην καταβολή της τακτικής επιδότησης της ανεργίας. Σε Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, επισημαίνεται ότι η παράταση αφορά και την επιδότηση της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και του βοηθήματος ανεργίας των αυτοαπασχολούμενων. Η επιδότηση αφορά όλους εκείνους τους ανέργων των ανωτέρω κατηγοριών, οι οποίοι απώλεσαν το βοήθημα το δίμηνο Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021.

Τα ποσά που θα δίνονται είναι τα ακόλουθα:

*Τακτική επιδότησης ανεργίας:  Έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

* Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων: Έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως).

* Επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας: Έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργειά τους.

Πρέπει να τονιστεί ότι δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από παρατάσεις της ίδιας επιδότησης. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα της παράτασης, θα λάβουν ποσό αναλογικό, με βάση τις ημέρες ανεργίας τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ