Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
30.2 C
Athens

Βρούτσης: Οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης δεν αποτελούν «βόμβα»!

Στη διαπίστωση ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης δεν αποτελούν δημοσιονομική «βόμβα», προέβη το Γιάννης Βρούτσης! Ο υπουργός Εργασίας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (ΕΡΑ), επισήμανε ότι το κόστος αυτών των συντάξεων έχει υπολογιστεί, απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλαόυς Ρέγκλινγκ. Βέβαια, για άλλη μια φορά, απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα τον ακριβή αριθμό των αιτήσεων απονομής σύνταξης, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα

Ο υπουργός Εργασίας, έκανε λόγο για «καθιερωμένη κριτική», ως προς την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, συνολικά. Πρόσθεσε δε ότι έως τέλος του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η ένταξη όλων των συντάξεων στο σύστημα «ΑΤΛΑΣ», με στόχο την άμεση έκδοση τους.

Αναφορικά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη για τα αναδρομικά και των δικαιούχων του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι οι συνταξιούχοι αυτής της κατηγορίας, βρίσκονται εν αναμονή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τα αναδρομικά τους, η οποία μένει να διαπιστωθεί αν και σε ποιο βαθμό, θα ταυτίζεται με την αντίστοιχη απόφασης του ΣτΕ. Επίσης,  το β΄δεκαπενθήμερο Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η εφάπαξ καταβολή των αναδρομικών σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Εντός του 2022 αναμένεται ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου συστήματος επικουρικής ασφάλισης. Εντωμεταξύ, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, μέσα στον Οκτώβριο θα δοθεί στη δημοσιότητα το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ