Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
31.1 C
Athens

«Τα μαζεύει» το υπ. Εργασίας: Αναστολή για ένα μήνα στις περικοπές των συντάξεων χηρείας

Ολική αναδίπλωση από το υπουργείο Εργασίας, που αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης να πάρει πίσω τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας. Έτσι, οι μειώσεις που υπέστησαν 5.500 δικαιούχοι συντάξεων χηρείας, αναστέλλονται για ένα μήνα. Πρόκειται για δικαίωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, που στη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας εκπομπής, είχε ζητήσει να επιστραφούν άμεσα τα ποσά που παρακρατήθηκαν, στους δικαιούχους. Το υπουργείο Εργασίας, μετά το σάλο που προκλήθηκε, ενημέρωσε ότι τα ποσά που περικόπηκαν από τις συντάξεις χηρείας του Ιουνίου 2021 θα επιστραφούν στους λογαριασμούς των συνταξιούχων από τον e-ΕΦΚΑ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Τονίζεται ότι οι συνταξιούχοι που διαπίστωσαν περικοπή στη σύνταξή τους θα πρέπει να προσκομίσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021 τη σχετική υπεύθυνη δήλωση στο αρμόδιο υποκατάστημα στο οποίο ανήκουν.

Υπενθυμίζεται ότι οι περικοπές 50% στις συντάξεις χηρείας προέκυψαν σε όσες περιπτώσεις δικαιούχων παρήλθε η τριετία της παροχής και οι ίδιοι συνεχίζουν να εργάζονται ή λαμβάνουν και άλλη σύνταξη. Πρόκειται για εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 12 του Ν. 4387/16 περί επιζώντων συζύγων, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4611/19 της προηγούμενης Κυβέρνησης και η τωρινή διατήρησε ανέπαφες, με συνέπεια να προκληθούν οι ανωτέρω περικοπές…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ