Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
29.1 C
Athens

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ζήτημα των βαρέων και ανθυγιεινών, αποφάσισε να πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020, στο Υπουργείο Εργασίας, στις 9:30 το πρωί.

Αιτία το γεγονός ότι ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, αποφάσισε να συγκροτήσει Επιτροπή  «Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων», από την οποία απουσιάζει η εκπροσώπηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ήδη η Ομοσπονδία. έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εργασίας, για το θέμα.

Την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020, πρόκειται να διεξαχθεί, στο Υπουργείο Εργασίας, ακρόαση φορέων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

  1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.
  1. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
  2. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
  3. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
  4. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο Τομέα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ