Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, 2024
17.4 C
Athens

«Επί ποδός πολέμου» η ΑΔΕΔΥ: Απεργία στις 3 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Σκληραίνει η κόντρα συνδικάτων-Κυβέρνησης, με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο. Η ΑΔΕΔΥ, προκήρυξε απεργία για τις 3 Ιουνίου, ως μοχλό πίεσης για να μην κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου. Παράλληλα κάλεσε όλες τις άλλες Ομοσπονδίες να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, δίνοντας χαρακτηριστικά Γενικής Απεργίας!

 

Σε χθεσινή συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΥ, αποφάσισε, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση,  «πολύμορφο αγώνα για να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη». Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, μεταξύ άλλων «καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις».

 

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αποφάσισε τα εξής:

 

  1. Την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τις μέρες κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή και συγκεκριμένα την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021. Η απόφαση αυτή αποτελεί, ταυτόχρονα, πρόταση που απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (Γ.Σ.Ε.Ε., ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα) για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

2  Εξουσιοδοτεί την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει για τις παραπέρα κινητοποιήσεις, αφού εκτιμήσει τις εξελίξεις.

  1. Να γίνουν, τις επόμενες μέρες, συλλαλητήρια, συγκεντρώσεις, ενημερωτικές συσκέψεις και γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα. Το πρώτο συλλαλητήριο στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 26 Μαΐου, ώρα 18.00, στα Προπύλαια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ