Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
18.3 C
Athens

Rapid Test για ανεμβολίαστους: Οι ημερομηνίες υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν ανεμβολίαστους εργαζόμενους, υποχρεώνονται να υποβάλλουν τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις για την διενέργεια rapid test, την χρονική περίοδο από Τρίτη 5 Απριλίου έως Παρασκευή 15 Απριλίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα υποβάλλονται οι υπεύθυνες δηλώσεις για τις εβδομάδες αναφοράς από 07.02.2022 και μετά.

Όσοι εργοδότες έχουν εκκρεμότητα ως προς την υποβολή της ανωτέρω Υπεύθυνης Δήλωσης για τις εβδομάδες αναφοράς από 15.11.2021 έως και 06.02.2022, μπορούν να πραγματοποιήσουν την εν λόγω διαδικασία, χωρίς να τους επιβληθεί πρόστιμο, από σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου έως Δευτέρα 4 Απριλίου.

Πρόκειται για την διαδικασία καταγραφής του ελέγχου πραγματοποίησης των σχετικών διαγνωστικών εξετάσεων, που πρέπει να γίνεται από τις επιχειρήσεις σε εβδομαδιαία βάση, έτσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας. Αφορά μόνο ανεμβολίαστους εργαζόμενους και η μη υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων, επιφέρει πρόστιμα, που ξεκινούν από τα 300 ευρώ και για τις επιχειρήσεις από τα 1.500 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ