Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
16.3 C
Athens

Πιλοτική Δίκη 3 Δεκεμβρίου – Δικηγόροι σε καθήκοντα δημοσίων υπάλληλων

Αθήνα – 19/11/2021 – Α.Π. 33

Προς

Α) τους Δικηγορικούς Συλλόγους

Β) Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων

Γ) Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πιλοτική Δίκη 3 Δεκεμβρίου

Δικηγόροι σε καθήκοντα δημοσίων υπάλληλων

Πέρασαν αρκετοί μήνες από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης να προσλάβει δικηγόρους, λογιστές κ.ά. για να επιταχύνουν την έκδοση συντάξεων. Ουσιαστικά να ασκήσουν τα καθήκοντα των απλών δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, επειδή η εκπαίδευση και η αξιολόγηση – εξετάσεις – δεν απέδωσαν, τους ανέθεσαν με εγκύκλιο να εκδίδουν τις απλές συντάξεις.

Πέραν από τα συνταγματικά ζητήματα που προκύπτουν, και θα κρίνει η Ολ. του ΣτΕ στις 3 Δεκέμβρη, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, πολιτικά και κοινωνικά. Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο ΕΦΚΑ, διαμαρτύρονται έντονα διότι, αντί να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό ή ακόμη και συμβασιούχοι, οι κρατικές υπηρεσίες παραδίδονται στον ιδιωτικό τομέα.Αν η κυβέρνηση της Ν.Δ ανανέωνε την 18μηνη σύμβαση των 685 εκπαιδευμένωνατόμων μέσω ΑΣΕΠ, σήμερα δεν θα μιλούσαμε για μεγάλες εκκρεμότητες στις συντάξεις. Τόσο απλά!!

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ανοίγει η πόρτα για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.Το «φιάσκο» της εκπαίδευσης και των εξετάσεων επιβεβαιώνει την προχειρότητα των μέτρων της κυβέρνησης και στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και η επιμονή της κυβέρνησης για στήριξη των συγκεκριμένων μέτρων δείχνει σκοπιμότητα προκειμένου να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση.

Διερωτόμαστε όμως:

Α)Πώς το δικηγορικό σώμα  αγκάλιασε χωρίς περίσκεψη τις παράνομες, για εμάς, αποσπασματικές και εφήμερες αυτές ενέργειες της κυβέρνησης;

Β) Πώς η Ολ. των δικηγορικών συλλόγων αποδέχθηκε να ασκούν οι δικηγόροι καθήκοντα απλών δημοσίων υπαλλήλων; Μάλιστα «ελαφράς» μορφής. Διερωτόμαστε μήπως το δικηγορικό σώμα συνηγορεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης για την εκχώρηση των κοινωνικοασφαλιστικών υπηρεσιών στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα!!

Οι ασφαλισμένοι προστρέχουμε στο επιστημονικό δικηγορικό για να προστατέψουμε τα συμφέροντα μας από αυτές τις πολιτικές που ιδιωτικοποιούν τον δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος.

Στις 3 Δεκεμβρίου δικάζουμε με διαδικασία πιλοτικής δίκης για τον έλεγχο της συνταγματικής νομιμότητας αυτών των ρυθμίσεων. Μήπως σκοπεύει ο ΔΣΑ να έρθει νομικός συμπαραστάτης της κυβέρνησης;

Οι ασφαλισμένοι θα θέλαμε μια απάντηση από την Ολ. των δικηγορικών συλλόγων και των συλλόγων ξεχωριστά για τα εύλογα ερωτήματα των ασφαλισμένων.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

       Ο Πρόεδρος                                               Η Γ. Γραμματέας

Ν. Χατζόπουλος                                        Κ. Μουρίκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ