Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα περιοριστούν οι καθυστερήσεις στις απονομές συντάξεων στρατιωτικών

Προσπάθεια επίλυσης του χρόνιου προβλήματος καθυστέρησης απονομής συντάξεων σε στρατιωτικούς, καταβάλλει ο e-ΕΦΚΑ. Μάλιστα, φαίνεται ότι το πρόβλημα βαίνει προς την οριστική αντιμετώπισή του, καθώς από τον Σεπτέμβριο οι νέες αιτήσεις που υποβάλλονται, ολοκληρώνονται μέσα σε ένα μήνα! Υπενθυμίζεται ότι έως τότε, είχαν διαπιστωθεί καθυστερήσεις, που έφταναν έως τα τρία έτη…

Η διαδικασία βρίσκεται σε φάση εξομάλυνσης και αυτό διαπίστωσε και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ), που επισκέφθηκε το Τμήμα Στρατιωτικών Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ. Με στόχο να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία έκδοσης αυτών των συντάξεων, η ΠΟΜΕΝΣ ενημερώθηκε για την πορεία των εκκρεμοτήτων της περιόδου 2017-2019.

Όπως έγινε γνωστό:

  • Οι νέες συντάξεις βγαίνουν πλέον μέσα σε ένα μήνα δηλ. αιτήσεις που έφτασαν στον ΕΦΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2020 εκκαθαριζόταν κατά την επίσκεψη μας.
  • Οι συντάξεις της περιόδου 2017-2019 έχουν σχεδόν εκκαθαριστεί. Ειδικά για το έτος 2018 προχωράνε με γοργό ρυθμό.
  • Με την ολοκλήρωση των εκκρεμουσών συντάξεων της περιόδου 2017-2019 θα ξεκινήσει η έκδοση των Διαταγών των Διοικητικών Αποκαταστάσεων και λοιπών Πράξεων που χρονίζουν από το 2017 και μετά.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Στρατιωτικών Συντάξεων έχει ενισχυθεί και με προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.)! Μάλιστα, τα όργανα του e-ΕΦΚΑ, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την γρήγορη ενσωμάτωση του στρατιωτικού προσωπικού στις απαιτήσεις του Φορέα, την συνεχή επιθυμία για ενημέρωση και εκπαίδευση επί του αντικειμένου, την επίδειξη της στρατιωτικής οργάνωσης και προθυμίας και εργατικότητας.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΜΕΝΣ αποτελείτο από τον Πρόεδρο Δημήτριο Ρώτα, τον Αντιπρόεδρο Βασίλη Λάμπρου, τον Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ε.Δ. & Σ.Α Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και τον Αναπληρωτή Πρόεδρο Ιωάννη Σπαράγγη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ