Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
27.9 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Με 180 προσλήψεις «ξεκλειδώνουν» οι απονομές των συντάξεων

Στο υπουργείο Εργασίας, φαίνεται ότι το πήραν απόφαση: Χωρίς νέες προσλήψεις, το πρόβλημα με την απονομή των συντάξεων, δεν λύνεται. Έτσι, προωθούν άμεσα τη διαδικασία πρόσληψης 180 υπαλλήλων, που θα εστιάζονται σε άτομα νεαρής ηλικίας.  θα είναι στοχευμένες με την έννοια ότι όσοι επιλεχθούν θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα εκπαιδευτικά κριτήρια, ενώ θα αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την κάλυψη κενών θέσεων στον τομέα της απονομής συντάξεων.

Η διαδικασία, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του endisy.gr θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ. Μάλιστα θα ζητηθεί από το Φορέα, να αποδεχτεί πρόσθετη μοριοδότηση (bonus) για όλους εκείνους του νέους, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ (brain drain), εργάστηκαν στον e-ΕΦΚΑ σε θέσεις ευθύνης και αποχώρησαν σταδιακά έως τον Ιανουάριο του 2021, με την ολοκλήρωση της σύμβασης. Πρόκειται για μια διαδικασία που στοχεύει στο να επιστρέψουν όσοι από αυτούς το επιθυμούν, πίσω στις θέσεις εργασίας τους. Άλλωστε είναι απόλυτα καταρτισμένοι και η συνδρομή τους στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος απονομής συντάξεων, αναμένεται να είναι κομβική. Βέβαια, οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα ήταν 683, αλλά κάποιοι εξ αυτών έχουν ήδη συνεχίσει την επαγγελματική τους πορεία στον ιδιωτικό τομέα.

Οι προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ θα ενταχθούν στο γενικότερο σχεδιασμό που κάνει η κυβέρνηση για περαιτέρω στελέχωση του δημόσιου τομέα. Ουσιαστικά, η προκήρυξη θα αφορά την πρόσληψη 430 εργαζομένων, με τους 180 να καταλήγουν στον e-ΕΦΚΑ και τους υπόλοιπους 250, να αφορούν θέσεις ευθύνης στον τομέα της Υγείας.

Την ίδια στιγμή ο Φορέας προετοιμάζεται να μονιμοποιήσει τους 140 συμβασιούχους, που με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στις θέσεις τους. Πρόκειται για μία «παλιά ιστορία» που ταλαιπωρεί την Κοινωνική Ασφάλιση, από το 2005! Η μονιμοποίηση αυτών των συμβασιούχων θεωρείται δεδομένη και η πρόθεση της διοίκησης του e-ΕΦΚΑ είναι να τοποθετηθούν επίσης στον τομέα της απονομής συντάξεων.

Όπως είναι λογικό, εκεί ακριβώς θα δοθεί η «μάχη» για να βελτιώσει την «εικόνα» του το υπερ-ταμείο ασφάλισης της χώρας. Μια εικόνα που έχει φθαρεί, αφού η δυσαρέσκεια των πολιτών ολοένα και διογκώνεται. Οι σχεδόν 300.000 εκκρεμότητες σε κύρια και επικουρική σύνταξη, δημιουργούν ένα δυσμενές τοπίο, που η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θέλει να διορθώσει. Γι’ αυτό και τα έρχονται οι νέες προσλήψεις στον e-ΕΦΚΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ