Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
2.5 C
Athens

e-ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονική η εγγραφή στο μητρώο για τους νέους δικηγόρους

Ηλεκτρονικά και με αυτοματοποιημένο τρόπο, θα πραγματοποιείται στο εξής η εγγραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ, για τους νέους δικηγόρους. Με γενικό έγγραφό της η αρμόδια υπηρεσία του Φορέα, επισημαίνει ότι κατέστη εφικτό η συγκεκριμένη εφαρμογή να τεθεί σε λειτουργία μέσω της «Βεβαίωσης Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι οι ασκούμενοι δικηγόροι εγγράφονται στους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους και προβαίνουν σε έναρξη δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια εγγράφονται στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ, με μια διαδικασία που επιτείνει άσκοπα την ταλαιπωρία τους. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις είχε διαπιστωθεί ότι οι ασκούμενοι δικηγόροι, έπρεπε να απευθυνθούν στον, κατά περίπτωση, Τομέα Υγείας Δικηγόρων για τη διακοπή της ασφάλισής τους. Στη συνέχεια, εφόσον επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν έναρξη δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ ως Δικηγόροι εισέρχονταν στην ηλεκτρονική υπηρεσία «Βεβαίωση Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης» για να λάβουν τη σχετική Βεβαίωση. Εάν δεν είχε προηγηθεί διακοπή ασφάλισης στον Τομέα Υγείας, η εγγραφή τους μέσω της Ηλεκτρονικής υπηρεσίας δεν μπορούσε να ολοκληρωθεί. Έτσι, κατέληγαν στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Στο εξής, αυτή η δαιδαλώδης διαδικασία παύει να ισχύει  και οι δικηγόροι αυτής της κατηγορίας,  εφόσον έχουν ενεργή ασφάλιση, θα μπορούν να αξιοποιούν την ηλεκτρονική υπηρεσία «Βεβαίωση Υποβολής Απογραφικής Δήλωσης» για να εγγραφούν στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ.

Χρήση αυτής της διαδικασίας μπορούν να κάνουν όλοι οι νέοι δικηγόροι, που διέκοψαν την άσκηση δικηγορίας μετά την 1/1/2020 και επιθυμούν να πραγματοποιήσουν έναρξη δραστηριότητας στην ΑΑΔΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ