Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ – ΕΞΩΔΙΚΟ

ΑΘΗΝΑ, 23/5/2018

Έως 2 χρόνια ανέρχεται η καθυστέρηση στην έκδοση οριστικής απόφασης συνταξιοδότησης και έως 5 χρόνια η έκδοση των επικουρικών συντάξεων, τονίζει το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ., σε εξώδικο που απέστειλε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και τον ΕΦΚΑ.

Συνολικά, σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμμότητα περίπου 240.000 συντάξεις και εφάπαξ και, όπως τονίζεται στο εξώδικο, το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου, αφού η κατάσταση στους υποψήφιους συνταξιούχους είναι απελπιστική.

Ακολουθεί το εξώδικο.

——

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Του σωματείου ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  με έδρα στην Αθήνα, οδός Α. Αξαρλιάν 3-5
(1ος όροφος) τηλ 2112153690, 2110124065-6  και ΑΦΜ 997286881

Για το Δ.Σ. του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ)

  1. Πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Νικόλαος Χατζόπουλος
  2. Γ. Γραμματέας του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων Καλλιόπη Μουρίκη

Νομίμως εκπροσωπούντες και για λογαριασμό των μελών του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

  • ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κα. Ε. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ (Σταδίου 29, Αθήνα 105 59)
  • ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ  (Σταδίου 29, Αθήνα 105 59)

Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Έχουν υποβληθεί από μέλη του Δικτύου πληθώρα αιτήσεων για απονομή συντάξεων κύριων και επικουρικών. Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει διάστημα τριών μηνών έως 2 ετών στις κύριες συντάξεις, καθώς υπάρχουν και διαστήματα ειδικά στις επικουρικές, που πολλές φορές φτάνουν και τα 5 έτη, παρά τις συνεχείς επισκέψεις και συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησης. Ειδικά στο πρώην ΓΛΚ και μετά την ένταξή του στον ΕΦΚΑ, επικρατεί χαώδης κατάσταση, δεν βρίσκει κανείς άκρη σε ότι και αν έχει ζητήσει. Κανείς δεν γνωρίζει τίποτα, λέγοντας ότι αναμένονται εγκύκλιοι! Η καθυστέρηση αυτή για την έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεών ,τους  έχει οδηγήσει σε δεινή οικονομική θέση και ψυχολογική κατάπτωση αφού οι περισσότεροι είναι μεγάλοι άνθρωποι με προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, την αγορά φαρμάκων τους και δεν είναι δυνατόν να αναζητήσουν βοήθεια από τα παιδιά τους, αφού τα περισσότερα είναι άνεργα ή εργάζονται με μισθούς πείνας και δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις δικές τους ανάγκες!

Επίσης η καθυστέρηση έκδοσης των οριστικών αποφάσεων συνταξιοδότησης έχει ως συνακόλουθη συνέπεια και την καθυστέρηση στην απονομή του Εφάπαξ που δικαιούνται οι περισσότεροι των μελών μας.

Επειδή είναι θέμα επιβίωσης για τα μέλη μας, καθώς και για τις οικογένειές τους, η έκδοση των οριστικών συνταξιοδοτικών αποφάσεων καθώς και η λήψη των αναδρομικών που δικαιούνται, σας καλούμε, όπως εντός προθεσμίας ενός μηνός να μεριμνήσετε, όπως έχετε υποχρέωση, για την έκδοση των οριστικών πράξεων συνταξιοδότησης, άλλως σας δηλώνουμε οτι θα ενεργήσουμε τα νόμιμα για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υφίστανται τα μέλη μας και θα στραφούμε κατά παντός υπευθύνου ενώπιον των δικαστηρίων.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής παραγγέλεται να επιδώσει την παρούσα προς την ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κα. Ε. ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ και προς τον ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ κ. Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, που κατοικοεδρεύουν στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου, αριθμ. 29 , προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας το περιεχόμενο στην έκθεση επιδόσεώς του.

 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

       Ο Πρόεδρος                                       Η Γ.Γραμματέας

     Χατζόπουλος Νίκος                              Μουρίκη Καλλιόπη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ