Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.5 C
Athens

Επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών για τη φορολόγηση των αναδρομικών των συνταξιούχων

 

Αθήνα 22 Οκτώβρη 2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριε Υφυπουργέ

Επανερχόμαστε και πάλι σήμερα, γιατί παρ΄ όλες της οχλήσεις μας, δεν έχουμε πάρει απάντηση και λύση στο θέμα που έχει προκύψει στις εκάστοτε ΔΟΥ με τις δύο ερμηνευτικές  εγκυκλίους  που αφορούν της εκκαθαρίσεις των αναδρομικών των ετών 2010-2011-2012-2013.

Σας ενημερώνουμε ότι, οι αρμόδιοι εκκαθαριστές των ΔΟΥ εξακολουθούν να παρερμηνεύουν τις εγκυκλίους σας και φορολογούν τα αναδρομικά με όλες τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα για το διάστημα από το 2013 και πριν. Παρακαλούμε πολύ να παρέμβετε για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει με εκ νέου διευκρινιστική προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο. Να φορολογηθούν όλα αυτά τα αναδρομικά με τις προσαυξήσεις στο 20%, γιατί έτσι και μόνο θα επέλθει ισονομία.

Επίσης σας παρακαλούμε, επειδή τα ποσά που προκύπτουν μετά τις εκκαθαρίσεις, είναι πολύ υψηλά και σε πάρα πολλούς χαμηλοσυνταξιούχους, είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν, να ενταχθούν και αυτά στις ρυθμίσεις πέραν των 24 δόσεων όπως προβλέψατε και για τους πληγέντες από τον Κορονοϊό.

Περιμένουμε το συντομότερο την δική σας παρέμβαση πριν γίνουν λάθος εκκαθαρίσεις και κατατεθούν από τους συνταξιούχους μηνύσεις στους εκκαθαριστές!

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                        Η Γ. Γραμματέας

Χατζόπουλος Ν.                      Μουρίκη Π.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ