Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
28.1 C
Athens

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 15.000.000 ευρώ για ενίσχυση του ΕΣΥ από τους Συνταξιούχους!

Αθήνα 3 Απριλίου 2020

 

 


Προς τον Πρόεδρο της Βουλής
κ. Κ. Τασούλας

                                                 Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ.Κ. Μητσοτάκη

Προς τον Πρόεδρο του Σύριζα
κ. Α. Τσίπρα

Προς την Πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης
κ. Φ. Γεννηματά 

Προς τον Γ.Γ. του ΚΚΕ
                                                                                                                                      κ .Δ. Κουτσούμπα

Προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
κ. Κ. Βελόπουλο

Προς τον Πρόεδρο της Μέρα25
κ. Ι. Βαρουφάκη

Προς τους βουλευτές του Κοινοβουλίου

Προς όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

 

Θέμα: 15.000.000 ευρώ για ενίσχυση του ΕΣΥ από τους Συνταξιούχους!

 

κε Πρωθυπουργέ,

 

Επικοινωνούμε μαζί σας, τις τραγικές αυτές στιγμές για την χώρα μας, αλλά και για όλον τον πλανήτη, θέλοντας να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας, στις δύσκολες αυτές ώρες.

Γνωρίζουμε, την κατάσταση που βρίσκονται τα Δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας.

Γνωρίζουμε επίσης,ότι τα  χρόνια της κρίσης, ούτε μια στιγμή δεν είχαν στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας οι κυβερνήσεις των μνημονίων.

Και όμως, στο ήδη υπάρχον απογυμνωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όλοι έχουμε προσφύγει και εναποθέτουμε τις ελπίδες για ζωή!

Προσφεύγουμε ,αποκαλώντας τους ήρωες!

Ήρωες όμως, χωρίς όπλα, καλώντας τους σε έναν αδυσώπητο πόλεμο με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή. Όλες οι κυβερνήσεις εκτός μιας (ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου και Υπουργό Υγείας τον Γιώργο Γεννηματά), όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις δεν ήθελαν την ενίσχυση του ΕΣΥ!

Ερχόμαστε στο σήμερα και βλέπουμε σε μια πανδημία, τον αγώνα  των γιατρών, των νοσηλευτών, των διοικητικών, οι οποίοι δεν είναι καν ενταγμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, δίχως να πληρώνονται τα νυχτερινά τους, να συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς αναλώσιμα υλικά. Η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και η εκπλήρωση των οικονομικών θεμάτων των αναφερόμενων επαγγελμάτων είναι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει η κυβέρνηση αυτές τις ώρες.

Θερμή παράκληση λοιπόν του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων κύριε Πρωθυπουργέ, είναι να μεταφερθούν στο ΕΣΥ με νομοθετική ρύθμιση τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον κωδικό του ΕΦΚΑ από την κράτηση του 0,20 ευρώ από τις συντάξεις μας με τον ν.4387/2016 (χαράτσι των συνταξιούχων). Τα χρήματα αυτά ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000 ευρώ. Να δοθούν στο ΕΣΥ ώστε να στηρίξουν τον αγώνα αυτών που έχετε αποκαλέσει πολλές φορές ήρωες!!! Το εν λόγω ποσό αφορά κράτηση από μη μέλη Σωματείων και Ομοσπονδιών και τα οποία χρήματα είναι να τα διανείμετε στους εν λόγω Συλλόγους και Ομοσπονδίες (σε αυτή τη κίνηση είμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι).

Μια προσπάθεια να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας!

Ευχόμαστε ,να εισακουστούμε.

Καλή δύναμη σε όλους μας.

 

 

ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν.Χατζόπουλος

Μουρίκη Πόπη

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ