Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
14.9 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Δικαίωση ΕΝΔΙΣΥ για τα αναδρομικά – Διαγραφή προστίμων από την Εφορία (video)

Η Εφορία διαγράφει πρόστιμα και προσαυξήσεις, που είχε επιβάλλει προ διετίας σε χιλιάδες συνταξιούχους, για τα αναδρομικά που είχαν λάβει! Πρόκειται για μια δικαίωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), που με αγωγές διεκδίκησε και πέτυχε να διαγραφούν τα άδικα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί. Η αποκάλυψη αυτή έγινε από την «Ώρα των Συνταξιούχων», όπου παρουσιάστηκαν και οι πρώτες σχετικές αποφάσεις, αναφορικά με περιπτώσεις συνταξιούχων, που δικαιώνονται. Μένει τώρα να αποσαφηνιστεί βέβαια ο τρόπος επιστροφής των ποσών που έχουν ήδη καταβληθεί, από μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Για το συγκεκριμένο θέμα, παραχώρησε συνέντευξη ο κ. Γιάννης Παρασχάκης, επικεφαλής της ομάδας εργασίας που είχε συστήσει το ΕΝΔΙΣΥ, και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Η εκπομπή αναλώθηκε επίσης και στο ζήτημα του προσχεδίου προϋπολογισμού, σχολιάζοντας ότι τα πλεονάσματα που εγγράφονται απέχουν σημαντικά από την πραγματικότητα. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι στο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, ο ΕΦΚΑ καταγράφει έλλειμμα στα επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ…

Η Ώρα των Συνταξιούχων αποκάλυψε επίσης, ότι υπάρχει πρόβλημα με τις προκαταβολές συντάξεων που χορηγεί εδώ και ένα εξάμηνο το υπουργείο Εργασίας. Έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις μη δικαιούχων, που έλαβαν πολύ μεγάλα ποσά και τώρα πρέπει να τα επιστρέψουν.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ