Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
15.9 C
Athens

Ώρα των Συνταξιούχων: Άκυρη η υπερφορολόγηση και τα πρόστιμα λόγω αναδρομικών – Το ΣτΕ επιβάλλει επιστροφή ποσών

Τη δικαίωση 70.000 συνταξιούχων που, μετά από απόφαση του ΣτΕ, γλιτώνουν την υπερφορολόγηση και τα πρόστιμα που τους είχαν επιβληθεί λόγω αναδρομικών, ανέδειξε η εκπομπή «η Ώρα των Συνταξιούχων».

Στην πρώτη εκπομπή μετά τις διακοπές του Πάσχα, τονίστηκε η παρέμβαση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, που με διαδοχικά έγγραφα και δελτία τύπου, ανέδειξε το πρόβλημα.

Η Ώρα των Συνταξιούχων υπογράμμισε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ, όσοι είχαν πληρώσει την οφειλή τους ή είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση και κατέβαλλαν μηνιαίες δόσεις, πρέπει να λάβουν επιστροφή ποσών με 6% τόκο! Για το θέμα, το ΕΝΔΙΣΥ ήδη έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, θέλοντας να ασκήσει πίεση για να τακτοποιηθεί άμεσα η οφειλή που ανέρχεται στα 78 εκατ. ευρώ.

Η εκπομπή φιλοξένησε και τον Γιάννη Παρασχάκη, γνωστό λογιστή-συνταξιούχο, που πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του προβλήματος.

Η Ώρα των Συνταξιούχων, ασχολήθηκε επίσης με το φλέγον ζήτημα του εργασιακού νομοσχεδίου που σήμερα, Τετάρτη 12 Μαΐου, τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Τονίστηκε ότι μέτρα που οδηγούν σε κατάργηση της οκτάωρης απασχόλησης, ή σε έμμεση απελευθέρωση των απολύσεων, θα βρουν απέναντι το σύνολο της κοινωνίας.

Ειδική αναφορά έγινε και στο «μόνιμο πρόβλημα» της απονομής των συντάξεων. Το γεγονός ότι αναμένεται η όποια επιμόρφωση των δικηγόρων για να ενταχθούν στο σύστημα, να διαρκέσει 5-7 μέρες μόλις, ερμηνεύθηκε ως άλλη μια απόδειξη ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει στην πράξη, να λειτουργήσει η πρωτοβουλία του υπ. Εργασίας. Γι’ αυτό, ζητήθηκε ξανά, να υπάρξει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στον e-ΕΦΚΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα, που ταλανίζει δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Δείτε την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ