Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
20.5 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Στον Εισαγγελέα το ΕΝΔΙΣΥ για επανυπολογισμό και παράλληλη ασφάλιση (video)

Τα «καυτά θέματα» του επανυπολογισμού των συντάξεων και της παράλληλης ασφάλισης, που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους, ανέπτυξε διεξοδικά η «Ώρα των Συνταξιούχων». Όπως έγινε γνωστό, το προεδρείο του ΕΝΔΙΣΥ κλήθηκε από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης (Εισαγγελέας, Πταισματοδίκης), ώστε να κατατεθούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, σχετικά με τις δύο αυτές υποθέσεις. Επόμενο βήμα είναι να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες από την πλευρά του ΕΦΚΑ για τα κραυγαλέα λάθη που έχουν γίνει αλλά και για τις πολύχρονες καθυστερήσεις.

Η εκπομπή ασχολήθηκε εκτενώς και με το επίδομα «φτώχειας» που χορηγεί η Κυβέρνηση σε 676.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Ο πρόεδρος του Δικτύου,  Νίκος Χατζόπουλος, υπενθύμισε τι ίσχυε με την 13η σύνταξη, πότε η εν λόγω παροχή καταργήθηκε και τι χορηγείται τώρα.

«Η Ώρα..» όμως έκανε ειδική αναφορά και στην ιδιότυπη «κόντρα» που ξέσπασε ανάμεσα στον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη και στο ΕΝΔΙΣΥ. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση που είχε το Δίκτυο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά από πρόσκληση του τελευταίου. Ο Νίκος Χατζόπουλος υπογράμμισε ότι ο κ. Χατζηδάκης βρίσκεται σε κατάσταση πανικού, ώστε φτάνει στο σημείο να προσβάλει το Δίκτυο, που εκπροσωπεί υπερκομματικά το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ