Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
19 C
Athens

Ακροβατισμοί Χατζηδάκη με τις απονομές συντάξεων – Κίνδυνος να γυρίσουν πίσω λεφτά οι συνταξιούχοι (video)

Κίνδυνο διατρέχουν οι δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που περιμένουν να λάβουν την σύνταξή τους, να μπλέξουν σε ένα φαύλο κύκλο λαθών, που θα τους αναγκάσουν να επιστρέφουν μελλοντικά στον ΕΦΚΑ, σημαντικά ποσά των συντάξεών τους. Το πρόβλημα αυτό αναδείχτηκε στην «Ώρα των Συνταξιούχων», με αφορμή την καινούργια διαδικασία συντάξεων «fast track και εμπιστοσύνης» που γνωστοποίησε το υπουργείο Εργασίας.

Η εκπομπή παρουσίασε τα αναλυτικά στοιχεία με τις 413.000 εκκρεμότητες στις συνταξιοδοτικές υποθέσεις, αποδεικνύοντας ότι οι πρωτοβουλίες που πήρε κατά το τελευταίο έτος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, απέτυχαν παταγωδώς.

Στην «Ώρα» τονίστηκε επίσης ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα και με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται σε σχετική τροπολογία.

Ειδική αναφορά έγινε στο φλέγον ζήτημα της παράλληλης ασφάλισης, μετά τις διαρροές ότι από τον Μάιο θα ξεκινήσει η διαδικασία καταβολής των προσαυξήσεων. Τονίστηκε για άλλη μία φορά ότι είναι τόσες πολλές οι καθυστερήσεις των τελευταίων έξι χρόνων, που οι συνταξιούχοι δεν πιστεύουν την παραμικρή προαναγγελία. Θέλουν να δουν έργα και όχι υποσχέσεις.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ