Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.3 C
Athens

Η Ώρα των Συνταξιούχων: Ξεμπλοκάρει η παράλληλη ασφάλιση – Προσαυξήσεις και αναδρομικά (video)

«Αχτίδα φωτός» για χιλιάδες δικαιούχους – συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση. Η διαδικασία φαίνεται ότι ξεμπλόκαρε, καθώς ξεκίνησαν οι καταβολές των προσαυξήσεων και των αναδρομικών. Η «Ώρα των Συνταξιούχων» αποκάλυψε ότι ενεργοποιήθηκε το λογισμικό που χρειαζόταν και έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ μπορούν να υπολογίσουν με σχετική ασφάλεια τα ποσά που οφείλονται και να τα αποδώσουν στους δικαιούχους.

Την ίδια στιγμή, η εκπομπή ασχολήθηκε για άλλη μια φορά με το επίδομα προσωπικής διαφοράς, αφού διαπιστώθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, χάθηκε η παροχή από δικαιούχους που την ανέμεναν. Αιτία ήταν η δέσμευση για «καθαρό προ φόρου» ποσό, που λειτούργησε ως απρόσμενος «κόφτης» σε αρκετές περιπτώσεις.

Η «Ώρα των Συνταξιούχων», επανέφερε και τα μεγάλα προβλήματα με τα λάθη στις επικουρικές, αλλά και με την εισφορά υπέρ ασθενείας 6% που επιβάλλεται σε όλες τις συντάξεις. Τονίστηκε και πάλι ότι πρέπει τα λάθη να διορθωθούν άμεσα, για να πάρουν οι συνταξιούχοι τα ποσά που πραγματικά δικαιούνται, σύμφωνα με τα έτη ασφάλισης που έχουν. Επίσης, πρέπει να καταργηθεί η εισφορά να αποδίδεται από όλες τις συντάξεις, γιατί στερεί από τους συνταξιούχους, σημαντικά ποσά, εν μέσω πληθωρισμού και ακρίβειας.

Δείτε εδώ την εκπομπή:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ