Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
19.3 C
Athens

Ώρα Επικουρικής Ασφάλισης: Στη δημοσιότητα το «επίμαχο» νομοσχέδιο

Στη διάθεση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων είναι από το πρωί της Τετάρτης, 30 Ιουνίου, το σχέδιο νόμου για τη μεταρρύθμιση στην επικουρική ασφάλιση.

Η «Ώρα των Συνταξιούχων», αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται, τονίζοντας ότι υπάρχει σενάριο που η επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό, φτάνει στο τεράστιο ποσό των 78 δισ. ευρώ! Τονίστηκε ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν θα έπρεπε να ξεκινήσει μια τέτοια μεταρρύθμιση που μπορεί να προκαλέσει τεράστια επιβάρυνση για την ελληνική οικονομία.

Η εκπομπή ασχολήθηκε επίσης και με το «καυτό» θέμα των εργαζόμενων στον ΕΦΚΑ που αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς κλιματισμό. Αναδείχτηκαν τα ζητήματα των υποκαταστημάτων στον Πειραιά, στα Τρίκαλα και στην Πάτρα, όπου οι εργαζόμενοι και οι ασφαλισμένοι διαβιούν σε τραγικές συνθήκες.

Ειδική αναφορά στην «Ώρα των Συνταξιούχων», έγινε και στα αναδρομικά που για άλλο ένα μήνα δεν θα δοθούν στους συνταξιούχους, μιας και η διαδικασία επανυπολογισμού καθυστερεί και άλλο. Επισημάνθηκε ότι όσο το λογισμικό δεν τίθεται σε εφαρμογή, θα υπάρχει πρόβλημα, ώστε να πραγματοποιηθεί σωστός επανυπολογισμός της σύνταξης.

Η εκπομπή ασχολήθηκε επίσης και με το ζήτημα της επιστροφής ποσών σε πάνω από 70.000 συνταξιούχους, λόγω παράνομης υπερ-φορολόγησής τους για αναδρομικά της περιόδου 2009-2014. Για το θέμα μάλιστα, προαναγγέλθηκε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, στις 8:30 το πρωί. Ξεχωριστή αναφορά έγινε για την πρόσθετη φορολόγηση που θα υποστούν οι 1 εκατ. συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά τον περασμένο Οκτώβριο.

Μάλιστα, υπογραμμίστηκε ότι ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, επιβεβαίωσε την πρόσθετη φορολόγηση που έρχεται…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ