Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
13 C
Athens

Ο ΕΦΚΑ δημιουργεί Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας για τις απονομές των συντάξεων

Η νέα ιδέα του υπουργείου Εργασίας για να επιταχύνει τις απονομές των συντάξεων, ακούει στο όνομα «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας». Πρόκειται για μία βάση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που θα συνδράμει στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών, αλλά και στην ταχύτερη απάντηση ερωτήσεων που θέτουν προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι ασφαλισμένοι – συνταξιούχοι.

Θεωρείται μια καινοτομία που προωθεί ο Φορέας και η οποία εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε σημαντική οικονομία χρόνου. Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με σημερινή ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε σε αυτή την πρωτοβουλία, που συζητήθηκε σε επίσκεψη που πραγματοποίησε ο ίδιος στο «στρατηγείο» του ΕΦΚΑ για την απόδοση των συντάξεων, το λεγόμενο Πράσινο Κτίριο στην Κηφισίας. Παρουσία και του υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνου Τσακλόγλου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και εκτιμήθηκε ότι τα αποτελέσματα από τις συντάξεις fast track θα φανούν άμεσα έως το τέλος Μαΐου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν όλη η ομάδα του ΕΦΚΑ (Παναγιώτης Δουφεξής, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Βαρβέρης, Ελένη Νιαρχάκου), αλλά και οι εταιρίες που βοηθούν τεχνικά για την απόδοση των συντάξεων.

Εκτιμήθηκε ότι με το «Ψηφιακό δωμάτιο επικοινωνίας» ο πολίτης θα γλιτώνει ουρές, καθυστερήσεις, ακόμα και ραντεβού, ενώ θα έχει απέναντι του έναν ΕΦΚΑ, ο οποίος λόγω της ηλεκτρονικής καταγραφής των στοιχείων, θα είναι υπόλογος απέναντί του για όποια αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη έτσι «ο υπάλληλος θα ησυχάσει σε σημαντικό βαθμό από τις αποθήκες, τους φοριαμούς και το διοικητικό χάος μέσα στο οποίο λειτουργούσε για δεκαετίες. Όταν σε λίγες μέρες παρουσιαστεί επίσημα το «Ψηφιακό Δωμάτιο Επικοινωνίας», αφού πρώτα προηγηθεί η σχετική εκπαίδευση των υπαλλήλων, όλοι οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι πρόκειται για ένα ακόμα χτύπημα στο πολυκέφαλο «τέρας» της γραφειοκρατίας μέσα στον ΕΦΚΑ.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ