Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
20.8 C
Athens

Χωρίς επίδομα ακρίβειας για χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα – Κυνική παραδοχή Κεραμέως

«Δεν υπάρχει κανένα νεότερο», δήλωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με το επίδομα κατά της ακρίβειας που επρόκειτο να δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους. Ένα επίδομα που είχε χορηγηθεί πέρσι, αλλά φέτος κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να συμβεί, αφήνοντας χωρίς πρόσθετη οικονομική στήριξη, περίπου 900.000 εν δυνάμει δικαιούχους.

Όλα αυτά αναφορικά με το  ποσοστό της αύξησης που θα δοθεί στις συντάξεις, αυτό θα κριθεί από τα οικονομικά αποτελέσματα, σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας και με τον πληθωρισμό, που θα προκύψουν τον Νοέμβριο. Η αύξηση είναι  προγραμματισμένη να χορηγηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2025, σε περίπου 2 εκατ. συνταξιούχους. Η εκτίμηση για αύξηση που θα κυμανθεί από 2,2% έως 2,5% παραμένει και η καταβολή, θα γίνει κάπου κοντά στις 20 Δεκεμβρίου, όταν δηλαδή παραδοσιακά χορηγούνται οι  συντάξεις του Ιανουαρίου της επόμενης χρονιάς.

Η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε την  προσθήκη του επιδόματος (100 – 200 ευρώ) σε όσους συνταξιούχους (περίπου 670.000) διαθέτουν ακόμα προσωπική διαφορά. Οι εν λόγω συνταξιούχοι θα πάρουν το συγκεκριμένο βοήθημα, αφού για άλλη μια χρονιά, η ύπαρξη προσωπικής διαφοράς τους στερεί από το να λάβουν και εκείνοι, τις αυξήσεις που δικαιούνται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ