Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.4 C
Athens

Χατζόπουλος – Open: Όσοι δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια δεν θα πάρουν αναδρομικά (video)

Όσοι δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια δεν θα πάρουν αναδρομικά από τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και στα δώρα. Αυτή ήταν η βασική τοποθέτηση του Νίκου Χατζόπουλου, στην συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος». Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, υπογράμμισε στην παρέμβασή του ότι ο πρωθυπουργός δεν έκανε την παραμικρή αναφορά για το θέμα αυτό, στην ΔΕΘ, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, διαρροές περί του αντιθέτου.

Σε σχέση με τις αυξήσεις που θα δοθούν στους συνταξιούχους με το νέο έτος, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι λόγω προσωπικής διαφοράς, θα υπάρξουν 1 εκατ. πολίτες που δεν θα λάβουν καθόλου αύξηση στη σύνταξή τους. Υπενθύμισε δε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, είχε δεσμευτεί για κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, κάτι που δεν έπραξε έως τώρα.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, ειδικά για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αφού τόνισε με νόημα ότι δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα τους και ότι φοβούνται να πάνε στο σούπερ μάρκετ, επανέλαβε το αίτημα για επαναφορά του ΕΚΑΣ. Η χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης δεν πρόκειται να βοηθήσει,  αφού έτσι και αλλιώς η Κυβέρνηση έχει καταργήσει την χορήγηση της 13ης σύνταξης, στερώντας από τους συνταξιούχους ένα ποσό 3,3 δισ. ευρώ την τελευταία τριετία.

Δείτε εδώ την συνέντευξη του Νίκου Χατζόπουλου στην πρωινή εκπομπή του Open:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ