Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

Χατζόπουλος – OPEN: Το μίνι Ασφαλιστικό δεν λύνει τα προβλήματα των συνταξιούχων – Άμεση επαναφορά του ΕΚΑΣ (video)

«Το μίνι Ασφαλιστικό δεν λύνει τίποτα». Αυτή είναι η εκτίμηση που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του OPEN. Επανέλαβε την πρότασή του, να χορηγηθεί εκ νέου το ΕΚΑΣ, για να πάρουν ανάσα οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Για τις fast track συντάξεις, ο κ. Χατζόπουλος υπογράμμισε ότι γίνονται λάθη στις απονομές, που φτάνουν έως και το 35% του συνόλου των αιτήσεων που ολοκληρώνονται. Μάλιστα, ανέφερε συγκεκριμένη απόφαση, όπου ο ασφαλισμένος έχει μείωση 445 ευρώ το μήνα, σε σχέση με το ακριβές ποσό που θα έπρεπε να λάβει. Τώρα όμως πρέπει να υποβάλλονται  ενστάσεις γι’ αυτές τις περιπτώσεις με τα λάθη και άρα οι καθυστερήσεις μεγαλώνουν. Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ πρόσθεσε ότι υπάρχουν και λάθη που είναι μικρές οι διαφορές στα ποσά και δεν το καταλαβαίνουν οι συνταξιούχοι. Κάλεσε δε όλους τους  δικαιούχους να επικοινωνούν με το Δίκτυο για να μπορούν να διαπιστώσουν αν έχει γίνει λάθος στην απονομή της σύνταξής τους.

Για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ο κ. Χατζόπουλος επανέλαβε ότι είναι υπαρκτές και τις υπολόγισε σε περισσότερες από 330.000 για κύρια σύνταξη, επικουρική, εφάπαξ και παράλληλη ασφάλιση.

Ειδική αναφορά έγινε και για την παράλληλη ασφάλιση, σε συνταξιούχους που έχουν βγει στην σύνταξη πριν από την εφαρμογή του «νόμο Κατρούγκαλου». Ο κ. Χατζόπουλος υπογράμμισε ότι υπάρχουν πάνω από 500.000 τέτοιες περιπτώσεις, που δεν γνωρίζουν ότι θα έπρεπε να έχουν λάβει προσαύξηση στην σύνταξή τους.

Δείτε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Χατζόπουλος στο OPEN:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ