Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου, 2024
33.2 C
Athens

Χατζόπουλος KontraTV: Η Κυβέρνηση να μην περικόψει τις συντάξεις χηρείας (video)

Παρέμβαση στο KontraTV και στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» πραγματοποίησε ο Νίκος Χατζόπουλος, υποστηρίζοντας την πάγια θέση του ΕΝΔΙΣΥ να μην προχωρήσει η Κυβέρνηση σε περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις χηρείας. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να αποσταλεί μέχρι και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο θέμα.

Όπως είναι γνωστό, το Δίκτυο έχει ζητήσει να διατηρηθούν οι συντάξεις χηρείας στα σημερινά επίπεδα (70% της αρχικής κύριας σύνταξης). Εάν εφαρμοστεί ο νόμος που ισχύει από το 2020, τότε οι συντάξεις χηρείας θα πρέπει να περικοπούν στο ήμισυ μετά την πάροδο της τριετίας. Το μέτρο ήδη εφαρμόζεται στους συνταξιούχους που προέρχονται από το Δημόσιο και μένει να εφαρμοστεί σε όσους προέρχονται από τον Ιδιωτικό Τομέα.

Γίνεται σαφές ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αναζητηθούν και αναδρομικά ποσά που θα πρέπει να επιστρέψουν πίσω στα Δημόσια Ταμεία, χιλιάδες συνταξιούχοι χηρείας.  Το ΕΝΔΙΣΥ, με παρέμβασή του ζητάει να αποτραπεί ένα τέτοιο δυσάρεστο ενδεχόμενο, ειδικά σε μια περίοδο σαν και αυτή, που η ελληνική κοινωνία βιώνει το μείζον πρόβλημα της ακρίβειας.

Δείτε εδώ το video από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χατζόπουλος στο KontraTV:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ