Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
20.1 C
Athens

Χατζόπουλος Capital: Αυξήσεις – ντροπή δίνονται στους συνταξιούχους – Δεν καλύπτουν ούτε τον πληθωρισμό (video)

Το 1/3 των συνταξιούχων δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από τις αυξήσεις 7,75% που θα χορηγηθούν με το νέο έτος. Επίσης και από την κατάργηση της φορολόγησης εισφοράς αλληλεγγύης, το όφελος των συνταξιούχων θα είναι πολύ μικρό. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Capital.gr. Ο κ. Χατζόπουλος χαρακτήρισε «ντροπή» τις αυξήσεις που δίνονται. Μάλιστα διαπίστωσε ότι αυτές οι αυξήσεις δεν καλύπτουν ούτε τη διαφορά που προκύπτει στις τιμές, λόγω πληθωρισμού.

Αναφορικά με τον επανυπολογισμό των συντάξεων, ο πρόεδρος του Δικτύου υπογράμμισε ότι αφού ο ΕΦΚΑ παραδέχτηκε τα λάθη που έχουν γίνει, χορηγούνται σημαντικές αυξήσεις στους συνταξιούχους, αλλά και αναδρομικά. Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε ειδικά στους συνταξιούχους της Ολυμπιακής, οι οποίοι ξεκίνησαν να λαμβάνουν τα ποσά που δικαιούνται. Πρόσθεσε όμως ότι σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται και 80.000 συνταξιούχοι αναπηρίας, που επίσης έχουν διαφορετικά ένσημα, που δεν έχουν υπολογιστεί.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ μίλησε και για τα λάθη που έχουν εντοπιστεί στις νέες συντάξεις που απονέμονται. Υπογράμμισε ότι πάνω από το 35% των συντάξεων αυτών, έχουν λάθη και ανέφερε συγκεκριμένο παράδειγμα σύμφωνα με το οποίο δικαιούχος σύνταξης, χάνει 490 ευρώ το μήνα, επειδή δεν υπολογίστηκαν επτά έτη που είχαν αναγνωριστεί.

Δείτε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ, Νίκος Χατζόπουλος, στο Capital.gr και στον δημοσιογράφο Στέλιο Κράλογλου:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ