Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024
27.1 C
Athens

Χατζόπουλος: Στις καλένδες μετατίθεται η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης για τις Συντάξεις (video)

Κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης και επιστροφή των χρημάτων που έχουν καταβληθεί από το 2010 και μετά, ζήτησε από την Κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ,  Νίκος Χατζόπουλος. Με συνέντευξη που παραχώρησε στο Blue Sky, ο κ. Χατζόπουλος επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Δικτύου και ανέφερε παραδείγματα, στα οποία φαίνεται το τεράστιο ποσό των αναδρομικών που οφείλεται στους συνταξιούχους. Μάλιστα, συνταξιούχος γιατρός – μέλος του Δικτύου βρέθηκε να του οφείλονται αναδρομικά πάνω από 113.000 ευρώ!

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ εκτίμησε ότι η Κυβέρνηση στέλνει στις καλένδες την κατάργηση της ΕΑΣ, ενώ δεν στηρίζει τους συνταξιούχους.

Ειδική αναφορά έγινε και στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη φορολόγηση των αναδρομικών. Ο κ. Χατζόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του Δικτύου, όπως έχει εκφραστεί και με ξεχωριστό Δελτίο Τύπου, τονίζοντας ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει αυτόματα από τη φορολογική διοίκηση, για κάθε έτος χωριστά και  όχι να αναγκάζονται οι συνταξιούχοι να υποβάλλουν τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις, με κίνδυνο να πληρώσουν άδικα, υψηλότερο φόρο.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Χατζόπουλος στην τηλεόραση του Blue Sky.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ