Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
21 C
Athens

Χατζόπουλος – Βουλή: 1 εκατ. συνταξιούχοι θα χάσουν τις αυξήσεις λόγω προσωπικής διαφοράς (video)

Στο 1 εκατ. προσδιορίζει το ΕΝΔΙΣΥ τους συνταξιούχους που δεν θα λάβουν αύξηση με το νέο έτος, λόγω προσωπικής διαφοράς. Στην παρέμβαση που πραγματοποίησε στην Βουλή ο πρόεδρος του Δικτύου Νίκος Χατζόπουλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τονίστηκε ότι πρέπει να εισαχθεί ειδική διάταξη με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για να δοθούν αυξήσεις σε όλες τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρθηκε και στην ρύθμιση των οφειλών, που με το νέο νόμο αυξάνονται σε 24 οι δόσεις αποπληρωμής. Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει οι δόσεις να γίνουν 120, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι οφειλέτες και να αυξηθούν τα έσοδα του ΕΦΚΑ. Με τον τρόπο αυτό εκτίμησε ότι θα καταφέρουν να πάρουν την σύνταξή τους, οι χιλιάδες συνταξιούχοι που έχουν χρέη προς τον Φορέα.

Στην παρέμβαση του ΕΝΔΙΣΥ, ειδική αναφορά έγινε για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ. Όπως επισημάνθηκε οι συνταξιούχοι δεν είναι επαίτες. Η σημερινή Κυβέρνηση κατήργησε την 13η σύνταξη που πρόσφερε 1,1 δισ. ευρώ τον χρόνο στους συνταξιούχους. Γι’ αυτό και το Δίκτυο ζήτησε να επανέλθει αναδρομικά από το 2020, η διάταξη για την 13η σύνταξη. Επίσης, πρότεινε και πάλι την επαναφορά του ΕΚΑΣ, ως ουσιαστικό μέτρο στήριξης των χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων.

Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ κατήγγειλε ότι, ειδικά για τους δημόσιους υπαλλήλους, η Κυβέρνηση αυξάνει έως επτά έτη τα όρια ηλικίας για χορήγηση μειωμένης σύνταξης.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Χατζόπουλου, υπήρξε παρέμβαση από το προεδρείο της Επιτροπής, για το γεγονός ότι είχε ξεπεραστεί ο χρόνος που είχε δοθεί, με συνέπεια να προκύψει έντονη λεκτική αντιπαράθεση.

Δείτε εδώ την παρέμβαση του κ. Χατζόπουλου στην Επιτροπή της Βουλής για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ