Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.1 C
Athens

«Φουσκωμένα» εκκαθαριστικά: Σε απόγνωση 117.000 συνταξιούχοι

Τους χρωστούσαν τη σύνταξη 2-3 έτη. Ως… ανταμοιβή για την πολύχρονη καθυστέρηση, τους «φέσωσαν» και με ένα «φουσκωμένο» εκκαθαριστικό!

Στην… τρέλα οδηγεί η Εφορία 117.000 συνταξιούχους, στους οποίους βρέθηκε ότι έχουν επιβληθεί υπέρογκα ποσά ως φόρος, ήδη από το 2019.

Εντοπίστηκαν περιπτώσεις χαμηλοσυνταξιούχων με 600-700 μηνιαία σύνταξη, που καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά στην Εφορία ύψους 9.000 – 12.000 ευρώ…

Ο λόγος είναι ότι υπερφορολογήθηκαν τα εισοδήματα των συνταξιούχων από το 2014 και μετά. Μόνο που στις περιπτώσεις αυτές, επρόκειτο για εισοδήματα από αναδρομικά ποσά που έπρεπε να καταβληθούν την περίοδο 2009 – 2013! Ακόμα χειρότερα, που η φορολογική διοίκηση δεν προχώρησε σε παραγραφή του έτους οφειλής μετά την πενταετία, αλλά αντίθετα συνέχισε να επιβάλλει πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Το θέμα έχει αναδειχθεί μέσα από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων και έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο, ώστε να εντοπιστεί το λάθος και να διορθωθεί. Μέχρι τότε όμως, οι συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν στη ΔΟΥ που υπάγονται, αίτηση με την οποία δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται την σχετική εκκαθάριση. Στη συνέχεια πρέπει, σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, να προβούν σε ενδικοφανή προσφυγή, διεκδικώντας αλλαγή στο εκκαθαριστικό τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ