Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
25.3 C
Athens

Υπ. Εργασίας – Υπ. Ναυτιλίας: Μάχη για να απεγκλωβιστούν οι εκκρεμείς συντάξεις του ΝΑΤ

Κοινό σχέδιο δράσης. Αυτό είναι το moto που κυκλοφορεί στα υπουργεία Εργασίας και Ναυτιλίας, για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα στην απονομή συντάξεων του ΝΑΤ.

Οι καθυστερήσεις για την έκδοση της σύνταξης, πολύ συχνά είναι πολύχρονες. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης, που υπερβαίνουν τα τρία και πιο σπάνια, τα τέσσερα έτη!

Ο νέος υπουργός Εργασίας έχει ενημερωθεί σχετικά και, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της πολύ δυσάρεστης κατάστασης , ανακοίνωσε την εφαρμογή σχεδίου δράσης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε με τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σε μια προσπάθεια να διορθωθεί αυτή η πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν και οι διοικητές των δύο ασφαλιστικών ταμείων.

Το σχέδιο δράσης θα αφορά όχι μόνο τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, αλλά και όλες τις νέες αιτήσεις.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, «Η καθυστέρηση στην απονομή των εκκρεμών συντάξεων πρέπει να τερματιστεί. Αυτό ισχύει δυο φορές για το ΝΑΤ, που είναι από τις πιο προβληματικές περιπτώσεις. Γι αυτό προχωράμε σε ένα ειδικό σχέδιο δράσης –στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμης μέτρων που έχουμε εξαγγείλει- που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα».

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε ότι «Η ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης συντάξεων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών θα μειωθεί σημαντικά και οι ασφαλισμένοι του ΝΑΤ θα έχουν την κύρια σύνταξη τους πολύ νωρίτερα, όπως τους αρμόζει».

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ